Gazononderhoud

Uw gazon in optimale conditie
Home | Gazononderhoud

Onderhoud van uw gazon

We zijn allemaal bekend met het spreekwoord dat het gras van de buren altijd groener lijkt, maar in sommige gevallen is dit echt zo. Wolters Cultuurtechniek zorgt ervoor dat uw gazon in optimale conditie wordt gebracht en blijft. Daarmee kunnen wij het verschil maken tussen een gewoon grasveld en een mooi stralend gazon.
Grasonderhoud is vakmanschap. Wij geven u graag professioneel advies over onze technieken.

Meten is weten

Voor het in optimale conditie houden van een gazon is het ook belangrijk om bepaalde metingen te doen. Wij komen graag langs om de pH-waarde van de bodem te meten. Een te lage pH-waarde kan er namelijk voor zorgen dat meer mos groeit op uw gazon. Aan de hand van deze resultaten kan de optimale bemesting bepaald worden. Bij een te lage PH zal er veel mos in uw gazon groeien. Door kalk te strooien kan de PH worden verhoogd en voelt mos zich minder thuis. Zo wordt uw gazon in een paar maanden tijd weer prachtig en gezond!

Verticuteren

Na verloop van tijd kan in het gazon een viltlaag ontstaan. Dit is een dunne laag van organisch materiaal die verstikkend werkt voor het gras. Het organische materiaal dat zich ophoopt tot een viltlaag is voornamelijk gemaaid of afgestorven gras. Door het gazon te verticuteren, verwijdert u deze viltlaag. Bovendien snijden de messen van de verticuteermachine veel ondergrondse uitlopers en wortels van het gazon door. Dit beschadigt het gazon maar zorgt er ook voor dat het gras nieuwe uitlopers gaat vormen. Deze uitlopers zorgen ervoor dat u weer snel een dicht en vol gazon hebt. Verticuteren gebeurt met een Peruzzo Koala verticuteermachine met opvangbak. Hiermee maaien, verticuteren en vangen we het gras in 1 werkgang op.

Beluchten

Het vervilten van het gazon kan voorkomen worden. De basis hiervoor wordt gelegd door het vormen van een gezonde bodem. Een actief bodemleven speelt hierin een grote rol. Als dit aanwezig is zorgt dit voor een open structuur en wordt behouden en gemaaid gras bovendien snel wordt omgezet in voedingsstoffen voor het gazon. Beluchten van het gazon stimuleert het bodemleven. Beluchten gebeurt met de Multi Spike. Deze machine heeft lange messen welke in het gazon snijden tot een diepte van 20 cm. Hierdoor verbetert de afwatering en komt er zuurstof in de grond.

Doorzaaien

Na het verticuteren ontstaat er ruimte in de graszode. Om te voorkomen dat er op deze kale plekken opnieuw onkruid zal gaan groeien is het belangrijk om het gazon na het verticuteren door te zaaien. Doorzaaien gebeurt met een Vredo Compact doorzaaimachine. Deze machine zaait het graszaad in een sleufje waardoor het snel zal ontkiemen en uw grasmat binnen korte tijd weer superstrak is!

Wat kunnen wij voor u betekenen?

Wolters Cultuurtechniek heeft al meer dan 8 jaar ervaring in het aanleggen en onderhouden van verschillende gazonnen. Wij communiceren met korte lijnen en gaan flexibel te werk. Daarbij geven wij deskundig advies, zodat elke klus op de juiste manier wordt opgepakt.