Gazononderhoud

Uw gazon in optimale conditie

Onderhoud van uw gazon

We zijn allemaal bekend met het spreekwoord dat het gras van de buren altijd groener lijkt, maar in sommige gevallen is dit echt zo. Wolters Cultuurtechniek zorgt ervoor dat uw gazon in optimale conditie wordt gebracht en blijft. Daarmee kunnen wij het verschil maken tussen een gewoon grasveld en een mooi stralend gazon.
Grasonderhoud is vakmanschap. Wij geven u graag professioneel advies over onze technieken.

Meten is weten

Voor het in optimale conditie houden van een gazon is het ook belangrijk om bepaalde metingen te doen. Wij komen graag langs om de pH-waarde van de bodem te meten. Een juiste pH-waarde zorgt ervoor dat het gazon alle voedingsstoffen optimaal opneemt en omzet. Zo wordt uw gazon in een paar maanden tijd weer prachtig en gezond!

Verticuteren

Voor een gezonde grasmat is van belang om het gazon minimaal 1 à 2 keer te verticuteren. Door middel van het verticuteren wordt de viltlaag in het gazon verwijdert waardoor de grasplanten beter de kans krijgen om water en zuurstof tot zich te nemen. Hierdoor wordt er ruimte in de grasmat gecreëerd, zodat er nieuwe grasplantjes kunnen groeien.

Beluchten

Het regelmatig beluchten van uw gazon is ook zeer belangrijk en bevorderlijk voor de groei van het gras. Tijdens het beluchten worden er gaten geprikt in de grond. Hierdoor kan de bodem beter water, lucht en meststoffen opnemen, wat de beworteling van de grasmat stimuleert. Uw gazon is hierdoor minder droogtegevoelig doordat de wortels diepte in de bodem zitten en zo langer beschikken over water. Ook wordt met deze bewerking bodemverdichting opgeheven en storende lagen doorbroken. 

Doorzaaien

Na het verticuteren ontstaat er ruimte in de graszode. Om te voorkomen dat er op deze kale plekken opnieuw onkruid zal gaan groeien is het belangrijk om het gazon na het verticuteren door te zaaien. Doorzaaien gebeurt met een Vredo Compact doorzaaimachine. Deze machine zaait het graszaad in een sleufje waardoor het snel zal ontkiemen en uw grasmat binnen korte tijd weer superstrak is!

Wat kunnen wij voor u betekenen?

Wolters Cultuurtechniek heeft al meer dan 8 jaar ervaring in het aanleggen en onderhouden van verschillende gazonnen. Wij communiceren met korte lijnen en gaan flexibel te werk. Daarbij geven wij deskundig advies, zodat elke klus op de juiste manier wordt opgepakt.